Annu Salminen / artist statement

 

Tällä hetkellä teen kuvia lähtemisestä ja jäämisestä, eroamisista. Sanojen kielellä toteutettuina kuvani olisivat haikuja. Vaikka kuva-aiheina töissäni toistuvat kasvit ja eläimet, kerron kuvillani tarinoita ihmisyydestä – pieniä Suuria tarinoita elämästä.

 

Käytän töissäni pääasiassa gellitekniikkaa. Kun löysin gellipainamisen, tuntui kuin olisin löytänyt kotiin. Tässä tekniikassa korostuu hetkessä tapahtuva kuvan tekeminen, yllätyksellisyys ja maalauksellisuus. Saan käyttööni kaikki haluamani värisävyt ja pääsen kerrostamaan värejä loputtomasti päällekkäin. Sattuma lisää jälkensä kuviin ja teen kuvat sitä kunnioittaen, improvisaation periaatteiden mukaan: ota yllätys vastaan ja kuljeta tarinaa eteenpäin. 

 

 

Tavoitteenani on oppia tiivistämään välähdyksiä elämän ihmeellisyydestä, kauneudesta ja rujoudesta kaksiulotteisiksi kuviksi. Haluan töideni välityksellä antaa katsojalle hetken aikaa pysähtyä elämän ihmeellisyyden äärelle – viestiä ihmisiä sanattomasti yhdistävällä hiljaisella kielellä – kuvilla.

 

etusivulle